Webaston ja Eberspächerin hinta asennettuna

Polttoainelämmitin lämmittää auton jäähdytysnestettä, ja sitä kautta myös moottorin ja auton sisätilat. Sähkötolppaa ei tarvita, kun lämmön tuottamiseen käytetään ajoneuvon omaa polttoainetta ja akun virtaa.

Tässä artikkelissa käydään läpi Webaston ja Eberspächerin hintaa asennettuna ja kerrotaan, mistä loppusumma koostuu.

Webaston ja Eberspächerin asentamisen hyödyt

Polttoainelämmitin on sähkölämmitintä kätevämpi, sillä se toimii missä vain eikä vaadi sähkötolppaa tai irrallista sisätilalämmitintä. Lisäksi se on nopeampi, sillä lämmitykseen kuluu vain puolisen tuntia. Lämmitin toimii myös ajon aikana.

Valikoimissamme on kaksi alansa parasta lämmitinmerkkiä: Webasto ja Eberspächer, jotka saat meiltä asennettuna kilpailukykyiseen hintaan. Sekä Webastolta että Eberspächeriltä löytyy sekä ilmalämmittimiä että vesilämmittimiä. Ilmalämmitin toimii erillään moottorista, ja toimii hyvin esimerkiksi kuorma-autojen ohjaamoissa. Vesilämmitin puolestaan kierrättää jäähdytysnestettä moottorijärjestelmässä, jonka jälkeen lämpöä jaetaan auton sisätiloihin lämmityslaitteen puhaltimen kautta. Näin se lämmittää sekä moottorin että ohjaamon. Meiltä saat Webaston ja Eberspächerin laadukkaat lämmittimet asennettuna, eikä hinta kirpaise.

Mikä hinta? Webasto asennettuna & Eberspächer asennettuna

Auton lämmittimen hinta asennettuna on noin 1 400−2 500 euroa riippuen autosta ja sen vaatimista varusteista. Uudemmissa autoissa asennus voi olla paljon työläämpää kuin vanhemmissa autoissa, jolloin se vaatii enemmän aikaa ja lisäosia, ja siten myös maksaa enemmän. Toisinaan autoa joudutaan myös purkamaan melko paljon, mikä vaikuttaa osaltaan hintaan.

Uudemmissa autoissa moottoria ei välttämättä pysty esilämmittämään, koska auton moottorinohjaukseen voi tulla vikakoodeja. Silloin lämmitys ohjataan vesiventtiileillä vain sisätiloihin tai asennetaan joihinkin autoihin saatavissa oleva Cold Start Kit. Kyseinen sarja asennetaan moottorinohjainlaitteen ja auton moottorin lämpötila-anturin väliin. Se antaa moottorinohjainlaitteelle sopivaa lämpötilatietoa, jotta vikakoodeja ei tule. Näin pystytään lämmittämään sekä moottori, että sisätilat. Cold Start Kitin hinta on noin 400 euroa. Myös vesiventtiileistä tulee lisäkustannuksia ja lisätöitä.

Asennuksessa tarvittavat tuotteet:

 • lämmitin
 • käyttölaite
 • asennussarja
 • puhallinohjain (ohjaa auton lämmityslaitetta)
 • tankkiotin
 • letkuliitokset + asennusraudat

Uudemmissa autoissa, joissa ei pysty suoraan lämmittämään moottoria, tarvitaan lisäosia:

 • Cold Start Kit
 • vesiventtiilit (ohjataan lämmitys vain sisätilaan)

Webasto vai Eberspächer − kumpi kannattaa valita?

Sekä Webasto että Eberspächer ovat yhtä laadukkaita ja tehokkaita, sillä kyseiset merkit ovat alansa parhaat. Webaston lämmittimet ovat hinnaltaan tällä hetkellä hieman edullisempia. Käytännössä ainoa ero, jonka käyttäjä huomaa, on käyttölaitteissa.

Puhelinohjaimissa tällä hetkellä Webasto ThermoConnect on monipuolisempi ja parempi tominnaltaan kuin Eberspächerin EasyStart Web. Molempiin tulee kuitenkin koko ajan päivityksiä, jotka parantavat laitteiden toimivuutta ja ominaisuuksia.

Kauko-ohjaimissa taas Eberspächerin Remote+ on monipuolisempi kuin Webaston T100HTM. Remote+ -kaukosäätimestä löytyy esimerkiksi hyvä viikkoajastin kolmella muistipaikalla, kun taas T100HTM:ssa on vain yksi muistipaikka ja vuorokausiajastin.

Lämmittimen asennuksessa huomioitavaa

Kun tuot auton lämmittimen asennukseen kannattaa huomioida seuraavat asiat:

 • Hanki lämmitin hyvissä ajoin ennen kylmiä kelejä, että vältät ruuhkan
 • Huomioi, että polttoainetankissa on alle ¼ polttoainetta (tankkiottimen asennusta varten)
 • Tyhjennä takapenkki (takapenkin voi joutua irroittamaan tankkiottimen asennuksessa)
 • Jos renkaissa on lukkopultit, varmista, että avain on mukana

Asennuksessa menee yleensä päivän verran aikaa, mutta jos auto vaatii Cold Start Kitin asennuksen, se kannattaa jättää asennuksen jälkeen yöksi tarkkailtavaksi, jotta nähdään, että Cold Start Kit toimii oikein kylmän yön jälkeen.

Kiinnostuitko Webaston tai Eberspächerin asentamisesta?

Autolife Oy on täyden palvelun autohuolto ja autokorjaamo Raision Purokadulla. Palvelemme asiakkaitamme vahvalla ammattitaidolla ja asiakaslähtöisellä asenteella. Huollamme henkilöautot, pakettiautot ja matkailuautot merkistä ja mallista riippumatta. Kysy lisää Webaston tai Eberspächerin asentamisesta autoosi! Meiltä myös Webasto ja Eberspächer varaosat.